Els nostres mestres. Entrevistes a Vallès Visió

Enguany els nostres alumnes de 4t d´ESO a partir d´una inciativa promoguda per l’Ajuntament de Mollet a través de la Regidoria de Gent Gran i amb la col·laboració del  Centre d’Estudis Molletans (CEM), Vallès Visió i el Servei Local de Català formaran part d´un projecte per recuperar la memòria històrica de la gent gran de Mollet. Durant el mes de març els alumnes  participants al projecte han relitzat les entrevistes enregistrades en el plató de Vallès Visió TV. A més dels seus testimonis i vivències, els mestres han aportat documents gràfics: fotografies, llibres, objectes, etc., que reforcen les històries viscudes i els temes tractats.

Entrevistes a Vallès Visió

“Els nostres mestres. La memòria de la nostra ciutat” és un projecte per recuperar i posar en valor la memòria històrica de la gent gran de Mollet i establir espais de relació entre generacions. El fruit d’aquest projecte és un blog amb el mateix nom que acabarà recollint la història d´una indústria que ha estat tan important i emblemàtica a la nostra ciutat: el tèxtil.

150313_Enregistrament_entrevistes_VallèsVisió (26)

En aquest projecte hi  participen 11 persones grans i 36 joves, estudiants de 4t d’ESO de l´Institut Aiguaviva.  Els joves faran  el paper d’investigadors i  entrevistaran  la gent gran per extreure’n el màxim d’informació vital i recuperar, així, la memòria d’una època de la història de Mollet.

El projecte que realitzaran els alumnes pretén ser un projecte transversal perquè a part de consolidar coneixements curriculars de les ciències socials de 4t d´ESO ( Revolució Industrial, Història de Catalunya, Moviment Obrer, etc) i focalitzar-los en la història de la nostra ciutat, el treball es realitza  des d’un vessant interdisciplinar, ja que s’han incorporat a la recuperació de la història oral el treball audiovisual, les noves tecnologies i les llengües.

Aquest any, el muntatge i l’edició dels vídeos han anat a càrrec dels alumnes de 4t d’ESO en l’assignatura d’informàtica 1.

Si voleu accedir la informació sobre totes les activitats realitzades pels alumnes al projecte ” Els nostres mestres ” cliqueu a l´enllaç de la web.

https://elsnostresmestres.wordpress.com

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.