El projecte “un granet de sorra” de l’Institut Aiguaviva és una proposta del centre que pretén sensibilitzar l’alumnat al voltant del tema de la migració en general i  la infantil en particular.

En primer lloc, es proposa a l’alumnat assistir a una conferència al centre, que durà a terme un membre de l’ONG Proactiva Open Arms. En ella, s’hi exposarà la problemàtica social del moment contemporani al voltant de les migracions “forçoses”. 

A continuació, es visualitzarà una pel·lícula sobre el tema presentat, i es farà una reflexió oral a classe sobre el tema que ens ocupa.

En acabat, es planteja als alumnes (sovint sorgeix d’ells de forma espontània) el repte : «Què hi podem fer?”. La intenció és sensibilitzar-los per col·laborar amb l’ONG.

Després, ens visitarà una escriptora que, després d’una breu introducció als haikus (poemes d’origen japonès) ens proposarà un taller on n’elaborarem. Els millors seran traduïts a diferentes llengües (aquelles que s’estudien a l’institut) i finalment, s’elaborarà un llibret format per una selecció dels millors haikus acompanyats per una il·lustració feta també per ells mateixos. 

Posteriorment, els guanys de les vendes d’aquesta publicació es donaran a l’ONG Proactiva Open Arms, per tal d’aportar el nostre “granet de sorra”.

Qüestionari de la pel·lícula LA BONA MENTIDA


Comprensió oral sobre la pel·lícula Samba

InfoK – Especial refugiats

Els comentaris estan tancats.