Manifest de rebuig a la Interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

La Junta de Directores i Directors de Secundària del Vallès Oriental, reunits a l’institut Marta Mata de Montornès del Vallès, centre que porta el nom de qui fou la que donà la forma i la força del nostre sistema d’immersió lingüística, posa de manifest el seu rebuig a la Interlocutòria  del Tribunal Superior de Justícia  de Catalunya (TSJC), que obliga a una quota del 25% de llengua castellana a cinc escoles catalanes, entre d’altres a l’institut Alba del Vallès de Sant Fost de Campsentelles, centre de la nostra comarca.

I així ho exposa en tant que és:

  • La desfeta del model d’immersió lingüístic català, amb més de 30 anys procurant per la cohesió de la societat catalana.
  • La vulneració de la Llei d’Educació de Catalunya, i la imposició per la via judicial del que no es pot assolir per la via democràtica i parlamentària.
  • La politització de l’educació.
  • La imposició d’un mandat judicial sobre les direccions dels centres, que els deixa en una situació evident d’indefensió.

Per tot això la Junta de Directores i Directors del Vallès Oriental demana al Departament d’Ensenyament, al Govern de la Generalitat i al Parlament de Catalunya que emprenguin totes les actuacions oportunes per tal de garantir el compliment de la Llei d’Educació de Catalunya i el Model Lingüístic Català, i la integritat de totes les directores i directors de tots els centres d’ensenyament de Catalunya.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.