APADRINEM EL PATRIMONI. LA FARINERA MORETÓ

El nostre projecte d’apadrinament del patrimoni té com a objecte La Farinera Moretó, una empresa centenària, creada el 1890, amb característiques pròpies de l’empresariat català arrelat al territori. Enguany (octubre 2018) farà cent anys de l’actual ubicació al barri de Santa Rosa.

Aquest projecte comencem a treballar-lo amb l’alumnat de 4t de l’ESO, i en cursos posteriors preveiem anar-lo  incorporant a d’altres nivells.

Es tracta d’un projecte interdisciplinar on han d’intervenir diferents àmbits, àrees i matèries:  les ciències socials, les llengües catalana, castellana i anglesa, la física i química, la tecnologia, l’economia i empresa, la història de l’art, les matemàtiques i la  visual i plàstica.

La finalitat d’aquest apadrinament és fomentar, entre el nostre alumnat, el coneixement del nostre patrimoni local, fent que l’alumnat sigui protagonista del seu propi procés d’aprenentatge, a partir d’un treball interdisciplinari.

Aquest projecte pretén afavorir la motivació i la implicació de l’alumnat amb un aprenentatge significatiu, compartit i amb projecció de futur. Es tracta de desenvolupar en els alumnes el sentit de vinculació i pertinença al territori i així projectar el coneixement adquirit de l’element patrimonial a la pròpia comunitat i a l’entorn de l’escola.

En definitiva, es tracta de promoure la participació ciutadana activa i responsable dels joves.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Els comentaris estan tancats.